Legfőbb Szolgáltatásaink

Az alábbiakban részletesen olvashat a Csízió-Stúdió Kft szolgáltatásairól!

Generálkivitelezés

Mi is a Generálkivitelezés és milyen előnyökkel jár Önnek?

Ha Önnek nincs ideje, esetleg kedve az építőipari kivitelezés vagy felújítás apró részleteiről minden egyes szakemberrel hosszú órákat egyeztetni, alkudozni, akkor Önnek ránk van szüksége!
Egy cégre amely összehangolja a szakembereket és a feladatokat. Aki folyamatosan felügyeli Ön helyett álmai otthonának épülését, szépülését.
Aki segít Önnek elképzelései megvalósításában.
Egy lakás vagy egy családi ház építése, felújítása bonyolult és összetett feladat.
Rengeteg apró részletet kell folyamatosan szem előtt tartani és érvényesíteni
az egyes munkafolyamatokban ahhoz, hogy a végeredmény megfelelő legyen.
A tervezés vagy a kivitelezés során felmerülő problémák megoldása rugalmas
hozzáállást és kreatív gondolkodást, valamint együttműködő készséget igényel
minden fél részéről.
A munkálatokat jól összeszokott és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberekkel végezzük. Alvállalkozóink a saját szakterületükön professzionális munkát végeznek, amely elengedhetetlen a velünk való hosszú távú együttműködéshez.
Cégünk az elmúlt évek és projektek során nagy tapasztalatra tett szert az építőipari generál kivitelezés szakterületén.
Célunk az, hogy tudásunkkal az Ön projektjét is sikerre vigyük!

Szakipari munkák

Festés, burkolás, szárazépítés? Netán villanyszerelés vagy gépészet? A Csízió Stúdió tudja a megoldást!

A Csízió-Stúdió Kft erőssége a több mint 20 év jártasság a különböző szakipari munkákban!

Legyen új építés, átalakítás vagy felújítás, mi minden felmerülő szakipari munkát precízen és gyorsan elvégzünk.

 • Szárazépítészeti munkák:
  • gipszkarton szerkezetek
  • hagyományos és speciális álmennyezetek
  • akusztikus, tűzálló és egyéb speciális szerkezetek
 • Felületképzések:
  • festés-mázolás
  • tapétázás
  • tűzálló és ipari festések
 • Hideg- és melegburkolás:
  • új aljzatok készítése, meglévők javítása
  • padlóburkolatok a legkülönfélébb anyagokból
  • falburkolatok
 • Szigetelési munkák:
  • vízszigetelés
  • hőszigetelés
  • hangszigetelés
  • tűzvédelmi szigetelés
 • Lakatos szerkezetek:
  • épületszerkezet
  • tartó és egyéb segédszerkezetek
  • kül- és beltéri portálszerkezetek
  • biztonsági rácskapuk, és sávredőnyök
 • Asztalos munkák:
  • egyedi bútorok és üzletberendezések gyártása telepítése
  • megrendelő által biztosított berendezések beszerelése
  • egyedi kárpitozások
 • Vízgépészet és levegőtechnika:
  • csatornázás
  • vízszerelés
  • hűtési és fűtési rendszerek
  • szellőző rendszerek
  • tűzivíz rendszerek
 • Elektromos munkák:
  • erősáramú szerelések
  • speciális elosztó-berendezések
  • gyengeáramú szerelések
  • különböző vezérlő berendezések

Projekt menedzsment

Projekt management

Projektmenedzsment: gördülékeny és nyugodt építkezés

Projektmenedzsmenttel kevesebb stressz és beláthatóbb munka minden építkezés .
Elõfordult már az Ön cégénél, hogy elindítottak egy projektet, és azt nem sikerült a kitûzött határidõre, az elõirányzott költségkereten belül lezárni? A folyamatosan megjelenõ újdonságok, szabályozások miatt, érdemes az elkészítendõ projektet (pl.: építkezés) menedzselni, elõre minden lépést megtervezni, hogy mit hogyan szeretnénk megvalósítani. Ehhez van szükség a projektmenedzsmentre, hisz így az elõre meghatározott idõre és költségekkel tudjuk véghez vinni a projektet.
“A projektmenedzsment az erõforrások szervezésével és azok irányításával foglalkozó szakterület, melynek célja, hogy az erõforrások által végzett munka eredményeként egy adott idõ- és költségkereten belül sikeresen teljesüljenek a projekt céljai. “- Wikipédia
Ez a hivatalos meghatározás. De mit jelent Önnek a projektmenedzsment? Kevesebb streszt, nyugodtabb alvást, gördülékeny kivitelezést.
Az eredményközpontúság és a mûködési hatékonyság globális kényszere a projektmenedzsmentet – egyfajta sajátos “vállalkozási típusú” feladatok irányítására szakosodott speciális vezetõi tevékenységbõl – , napjainkra a szervezetek meghatározó vezetési paradigmájává tette.
projektmenedzsment nem kizárólag komplex feladatok végrehajtásának, hanem aszervezeti és üzleti stratégiák megvalósításának alapvetõ eszközrendszere, egyszersmind a mûködés filozófiája. A vállalatok, illetve az állam -és közigazgatás szervezetei legfontosabb feladataikat és fejlesztéseiket projektként valósítják meg.
A Pentz Kft. szakértõi és projektmenedzserei több hazai, illetve nemzetközi vállalat számára végzett projekt során felhalmozott gyakorlati tapasztalat és tudás birtokában állnak ügyfeleink rendelkezésére. Referenciáink között egyaránt megtalálható a kisebb összértékû projekttõl a jelentõs méretû  infrastrukturális óriás beruházásokig szinte minden volumen. Önnek is könnyebb lenne, ha kevesebb ráfordítást kellene egy projektbe fektetnie?  A projektmenedzsment lényege éppen ebben található meg, hogy hogyan lehet megoldani, hogy egy projekt véghezvitele ne kerüljön plusz idõbe, illetve extra költségbe. Az alábbi szolgáltatásaink nyújtanak segítséget abban, hogy projektjeik hatékony és kontrollálható folyamatok mentén mûködjenek:
 • Ügyfél oldali projektmenedzsment biztosítása, során tapasztalt tanácsadóink biztosítják a szakszerû projektvezetést.
 • Projektmenedzsment támogatása, egyebek mellett a következõ tevékenységekben:
  1. projektek definiálása
  2. projekt részletes megtervezése
  3. projektvezetés módszertan támogatása

Az építõipar területén végzünk projekt bonyolítást a tervezéstõl, a kivitelezésen át egészen az értékesítésig. Pénzintézeti partnereink, ügyfeleink segítségére vannak az adott fejlesztéseknél és a cégünkre is jellemzõ rugalmas ügyintézést végeznek. A megbízás minőségi, szakszerű teljesítését felügyelő és ügyfeleink érdekeit képviselő műszaki ellenőrt ajánlunk, akivel együttműködve végezzük tevékenységeinket.

A műszaki ellenőrzés is elengedhetetlen része az építkezésnek, hisz nem elég megtervezni a  projekt lépéseit, a folyamatos ellenőrzés is része egy jól felépített projektmenedzsmentnek.

Generál tervezés

Generál tervezés

Feltöltés alatt!

Enteriőr tervezés

Enteriőr tervezés

Feltöltés alatt!

Statikai szakvélemény

Statikai szakvélemény

Feltöltés alatt!

Felelős műszaki vezetés

Felelős műszaki vezetés

KI BIZTOSÍTJA A FELELŐS MŰSZAKI VEZETŐT (FMV)?

Az építőipari kivitelezési tevékenységet jelenleg a szabályozza. Ennek értelmében alapvetően a kivitelező vállalkozónak rendelkeznie kell a tevékenységének megfelelő jogosultságú felelős műszaki vezetővel. Az építkezés megkezdése előtt azonban az építtetőnek akkor is kötelessége az építési hatóság felé bejelenteni a felelős műszaki vezető személyét, amennyiben ez nem teljesül. Magyarán: ha a kivitelező nem biztosítja, akkor a megrendelőnek kell róla gondoskodnia.

TÉNYLEG FELELŐS?

Jogi értelemben természetesen igen. A felelős műszaki vezető tartatja be a munkavállalókkal a munkavédelmi szabályokat, ő felel a kivitelezés szakszerűségéért, valamint a munkák végeztével ő nyilatkozik, hogy az épület a terveknek és a hatályos előírásoknak megfelelően készült-e el, illetve, hogy a tervhez képest milyen eltérések történtek. Ellenőrzi továbbá az építési napló vezetését, és regisztrálja a keletkező törmelék mennyiségét és annak elszállítását. Gondoskodik róla, hogy minden szakkivitelező elvégezze a munkája minőségének ellenőrzéséhez szükséges méréseket, próbákat, illetve a munka átadás-átvételekor megköveteli a szükséges tanúsítványokat, nyilatkozatokat, jegyzőkönyveket. Ez utóbbi funkciója első hallásra a laikus számára talán nem tűnik olyan fontosnak. Pedig igen nagy gondba kerülhetünk, ha pl. a villanyszerelő vállalkozó nem adott villámvédelmi jegyzőkönyvet, vagy a szerkezetépítő nem tudja igazolni az általa elszállított sitt lerakási helyét, és a hatóság ezekhez a dokumentumokhoz köti a használatbavételi engedély megadását. Mi következik tehát mindebből? Az, hogy a felelős műszaki vezető is csak akkor tudja szerepét betölteni, úgy lesz a gyakorlatban is felelős, ha tényleges munka áll a megbízatása mögött, kijár az építkezésre, és figyelemmel kiséri a munkálatok alakulását.

FELELŐS MŰSZAKI VEZETŐT HÍVJAK, VAGY INKÁBB MŰSZAKI ELLENŐRT?

Erről a kérdésről azt kell tudni, hogy a felelős műszaki vezető nem lehet ugyanazon az építkezésen egyben műszaki ellenőr is. Ez teljesen logikus, hiszen az előbbi a kivitelezőt képviseli, utóbbi pedig ellenőrzi azt. A kettő nyilvánvalóan összeférhetetlen. Sőt, a mai szabályozás már azt is kimondja, hogy a tervellenőr és a felelős műszaki vezető személye is szétválasztandó. Általánosságban azt szoktam javasolni, hogy a legoptimálisabb, ha a FMV-ről a kivitelező, tervellenőrről a generáltervező, a műszaki ellenőrzésről pedig az építtető gondoskodik.

Műszaki ellenőrzés

Műszaki ellenőrzés

KINEK, MILYEN ESETEKBEN VAN SZÜKSÉGE ÉPÍTÉSI MŰSZAKI ELLENŐRRE?

Köztudomású, hogy minden építési beruházás, legyen szó akár egy egyszerű lakásfelújításról vagy családi ház építéséről, a laikus építtető számára rengeteg stresszel, idegeskedéssel, veszekedéssel jár. Mi ennek az oka? Ha megkérdezünk erről valakit, aki nemrég esett át ilyen “tűzkeresztségen”, valószínűleg a kivitelező vállalkozókat, alvállalkozókat fogja szidni, hogy azok ilyen meg amolyan módon becsapták, nem az elvárt minőségben és nem határidőre végezték el a rájuk bízott munkát, mindenért az előző vállalkozóra mutogattak, és a végén esetleg még az elszámolásnál is viták keletkeztek. Tapasztalatom szerint azonban ezeknek a nézeteltéréseknek az oka a valóságban sokkal összetettebb. Egyrészt az is igaz, hogy a kivitelezésben dolgozó szakemberek egy részével nem könnyű szót érteni, másfelől viszont általában maga a megrendelő sem tudja szakszerűen kommunikálni, hogy mik a pontos elvárásai, sőt sokszor nincs is tisztában azzal, hogy milyen lehetőségek, változatok vannak egy adott területen, ezért szándékai időközben megváltozhatnak. Az ilyen “menet közbeni” változások aztán rendszerint felborítják a látszólag jól átgondolt szervezést, és lassan kitör a káosz. Építési műszaki ellenőrre elsősorban az ilyen helyzetek megelőzésére, az elvárt minőség és határidő biztosítására, valamint az elszámolások ellenőrzése miatt van szükség.

MIT CSINÁL A MŰSZAKI ELLENŐR?

Ideális esetben sokkal többet, mint pusztán ellenőrzi a már elkészült szerkezetek megfelelőségét. A műszaki ellenőr mindenekelőtt az építtető akaratának és érdekeinek képviselője. Első számú szerepkörében hasonlóan működik, mint egy tolmács. A kivitelező felé közvetíti (megfelelő módon és szakmailag szabatosan) az építtetői igényeket, szándékokat, az esetleg felmerülő kérdéseket, problémákat pedig szintén a megfelelő módon (és időben) tárja a beruházó elé. A minőséget leginkább úgy biztosítja, hogy a kivitelezést menet közben, egy előre felállított koncepciónak (ún. “checklista”) megfelelően ellenőrzi. Ennek jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Néhány példa: nagyon nehéz szép burkolást megkövetelni, ha rossz minőségű a vakolat. A vakolás hibája azonban sokszor a falazás hibájából ered. Vagy: az ácsok többletköltséget fognak bejelenteni, ha a munkaterületük átvételekor kiderül, hogy a koszorú geometriája nem megfelelő (hullámos, nincs vízben, nem derékszögű stb). Ezeket a hibákat utólag nem lehet gazdaságosan kijavítani. A megoldás tehát a rendszeres szakszerű ellenőrzésben és a megelőzésben rejlik.

MEGTÉRÜL-E AZ ÉPÍTÉSI MŰSZAKI ELLENŐRRE FORDÍTOTT KÖLTSÉG?

Röviden: az esetek 99 %-ában meg. A műszaki ellenőr munkadíja – a megbízás volumenétől és jellegétől függően – általában az összberuházás értékének 1-2 %-a. Tapasztalat szerint, ha az egyes szakkivitelezői megállapodások nincsenek megfelelően előkészítve (műszaki tartalom pontos meghatározása, jóteljesítési biztosítékok stb), a kivitelezők (különböző jogcímeken) átlagosan 3-4 % többletköltséget képesek a megrendelővel szemben érvényesíteni, illetve a hibás teljesítéseikkel okozni. Ez talán önmagában is meggyőző arány, de ha még hozzávesszük, hogy a műszaki ellenőr igen hatékonyan tud minket segíteni a versenyeztetés, kiválasztás, áralku folyamatában is, a mérleg még inkább pozitív irányba mozdul.

A BERUHÁZÁS MELY SZAKASZÁHOZ ÉRDEMES MŰSZAKI ELLENŐRT IGÉNYBE VENNI?

Minél összetettebb a műszaki cél, amit meg szeretnénk valósítani, illetve minél jobb minőséget szeretnénk, annál előbb. Optimális esetben még a tervezési fázis előtt (ekkor már nem is műszaki ellenőrzésről, hanem lebonyolításról beszélünk). Akármilyen hihetetlen ugyanis, a jó minőségű kivitelezés a jó minőségű (megvalósítható és koherens) tervkészítésnél kezdődik. Nagyon fontos lehet továbbá egy megfelelő, ténylegesen az elvégzendő munkarészeket tükröző árazatlan költségvetés készítése. Ez utóbbit általában a tervező készítteti el egy ezzel foglalkozó céggel, de ellenőrizni csak a műszaki ellenőr tudja, lévén a tervezők többsége nem igazán járatos a kivitelezési részletkérdésekkel kapcsolatban. Ezek a részletek azonban súlyos százezrekbe, milliókba kerülhetnek nekünk, ha akkor szembesülünk a ténnyel, hogy valami kimaradt a költségvetésből, amikor a tetőnk meg van bontva, a födémünk félig be van betonozva, vagy a gázunk félig meg van szerelve. Ilyen potenciális zsarolási helyzeteknek bölcs beruházó nem teszi ki magát. Ha pedig műszaki ellenőrünket bevonjuk a kivitelező(k) versenyeztetésébe, kiválasztásába, szerződtetésébe is, biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legjobb ár-érték arányú munkát tudjuk a beruházási folyamat végén átvenni.

× Note that all the photos showing in the demo site are not included in the theme package due to their license. You can anyway find them at Photodune.net.

Tanácsadás

Tanácsadás

Szolgáltatásaink

Szeretné Ön is, hogy kintlévőségeit valaki egy kézben tartsa? Szeretné, ha szerződéseit valaki átnézné, és tanácsot adna rájuk vonatkozóan? Szeretne tanácsot kapni műszaki ellenőrzéssel kapcsolatban?     Legyen szó kinlévőségkezelésről, jogi-, illetve műszaki ügyekről, a Csízió-Stúdió Kft. mind a három területen segít Önnek is tanácsaival! A Csízió-Stúdió Kft., elsõdlegesen a régióban, a vállalkozások segítségére van az üzletszerzésben, a vitás gazdasági ügyeik hatékony rendezésében, a fizetési morál erõsítésében és megtartásában. Vegye fel velünk a kapcsolatot Ön is, hogy a nálunk már bevált módszerekkel üzletmenete és kockázata kiszámíthatóbbá válhasson! E célok eléréséhez ajánljuk alábbi szolgáltatásainkat:   Kintlévőségek kezelése, Jogi tanácsadás, Műszaki tanácsadás   KINTLÉVÕSÉGEK KEZELÉSE A kintlévőségek sokszor okoznak fejfájást a cégeknek, legyen szó hitelezőről vagy adósról.   Ne hagyja, hogy a kintlévőségkezelés fejfájást okozzon Önnek!     Hogyan is tud Önnek ebben a Csízió-Stúdió Kft. segíteni?

 • Szolgáltatásainkkal nagymértékben csökkentjük annak kockázatát, hogy az elvégzett munka díját, eladott árucikk vételárát csak a fizetési határidõn túl, vagy egyáltalán ne kapja kézhez.
 • Jogi és gazdasági tanácsainkkal már a vállalkozása megalakulásakor, vagy szerzõdései megkötése elõtt a rendelkezésére állunk.
 • Szerzõdéseit igény szerint megszerkesztjük, átnézzük, illetve kiegészítjük azokkal a lényeges elemekkel, amelyekkel elkerülhetõ lehet többek között a „nem fizetés” kockázata.
 • Ügyfélminõsítõ rendszerünkkel felmérjük partnerét és így az Ön kockázatát. Jogi asszisztencia és ügyfélminõsítõ szolgáltatásunk folyamatosan az Ön rendelkezésére áll, így üzleti ügyeit biztonságosabbá tesszük és megkönnyítjük.

Ha hitelező, abban az esetben

 • mindent megteszünk annak érdekében, hogy nem fizetõ partnereit törvényes eszközökkel meggyõzzük, és a teljesítésre rövid határidõvel rávegyük, kintlévõségeit beszedjük.

Ha adós, akkor

 • is keressen bennünket bátran, hiszen a körbetartozások okán sok esetben az adós maga is hitelezõ és vétlen a késedelméhez vezetõ okokban!

Adósával – Hitelezõjével írásban, telefonon és személyesen is felvesszük a kapcsolatot.   Mediációs tevékenységünk során megtalálhatjuk az utat vállalkozása és partnerei megtartásához. Milyen áron érheti el ezen szolgáltatásunkat?   1.) Ügyfélminõsítés, információ, ügyfél követési szolgáltatás megbízási díja: havi 5.000.-Ft + ÁFA maximum 8 ügyfélig (több mint  8 figyelt partnernél eseti megállapodás).

 • Minimum 3 hónapra köthetõ szerzõdés.
 • Hetente minimum 1 alkalommal email értesítést küldünk, illetve az ügyfél minõsítésében, gazdasági tevékenységében felfedezett bármely változást azonnal jelzünk.
 • Jelezzük, amennyiben a partner ellen csõdeljárás, felszámolási eljárás, végelszámolás, végrehajtási eljárás indul, munkaügyi eljárásban elmarasztalják a partnert.
 • Ugyanígy értesítést küldünk arról, amennyiben a partner gazdasági társaságában tag-, székhely-, tevékenységi kör-, törzstõke változás történik.

2.) Állandó jogi asszisztencia díja

 • interneten megküldött fõ- és alvállalkozói-, adásvételi-, munka- és egyéb szerzõdéseiket véleményezzük és vállaljuk a szerzõdésekkel kapcsolatos tanácsadást.
 • Hatósági beadványaikat megszerkesztjük, illetve átnézzük, véleményezzük.
 • Bianco szerzõdéseket készítünk és küldünk elektronikusan további felhasználásra. Szolgáltatásunk díja: 18.000.-Ft+ ÁFA / hó.

3.) Követelések behajtásának munkadíja: 3.1 Eseti, konkrét ügyben eljárás

 • ügyvédi fizetési felszólítás, amely alapján akár a felszámolás is megindítható: 15.000.-Ft + ÁFA
 • telefonos és személyes felkeresés, mediáció: 12.000.-Ft + ÁFA/óra + költség
 • egyezség megkötése  25.000.-Ft + ÁFA/okirat
 • amennyiben  nincs egyezség bírói út elõkészítése a követelés nettó 1%-a, de minimum15.000.-Ft +   ÁFA
 • fizetési meghagyás 2.5%, de minimum 15.000.-Ft + ÁFA+ illeték
 • egyezség után-követése , részletek behajtása, kapcsolattartás 12.000.-Ft + ÁFA /óra
 • sikeres behajtás esetén + a megfizetett adósság nettó minimum 10 %-a – maximum 15%-a sikerdíjként.

3.2 Átalánydíjas megbízás

 • havi 25.000.-Ft + ÁFA + költségtérítés (30 napra köthetõ szerzõdés)
 • sikeres behajtás esetén a behajtott összeg nettó minimum 10 – maximum  15%-a, de minden behajtott követelésnél minimum 30.000.-Ft + ÁFA. Ebben az esetben beszámítjuk legalább 1 havi átalánydíját a sikerdíjba.

 MŰSZAKI ELLENÕRZÉS, MŰSZAKI TANÁCSADÁS   Szeretné építkezését személyesen végigvinni, felügyelni, de nem tudja, hogy

 • milyen szabályokat kell betartani?
 • milyen feladatokat kell ellátnia?

Építõiparban nagy tapasztalattal bíró kollégáink segítik Önt a helyes vállalkozói és alvállalkozói szerzõdések megszerkesztésében.

 • Kitanítják és tanácsot adnak az Építési Napló helyes vezetésének fortélyaira.
 • Felajánljuk segítségünket az építkezés megkezdésének bejelentéséhez a hatóságok felé.
 • Felkínáljuk segítségünket a projekt befejezésekor a kivitelezõnek a beruházó felé átadásra kerülõ átadási dokumentáció (formai és taralmi elõzetes leadás elõtti ellenõrzésére).
 • Műszaki tanácsadással tudjuk segíteni a projekt kivitelezési ideje alatt a kivitelezésével kapcsolatban felmerülõ mûszaki problémák megoldását.
 • Segítséget adunk a kiviteli tervek kivitelezõ részérõl történõ véleményezésre. (Folyamatos tervszállítás esetén ez egy igen fontos dolog. A kivitelezõnek ez igen sok idejét leköti, ha nem rendelkezik kellõ nagyságú és szakági összetételû mûszaki apparátussal.)
 • A felmerülõ pótmunkák jogosságának elismertetésében tudunk segítséget adni.
 • Szolgáltatásunk lehet a projekt ideje alatt folyamatos, és lehet eseti.

Szolgáltatás díja:

 • Folyamatos megbízás esetén: az ön szerzõdéses kivitelezési költségének max 0,5 %+áfa
 • Esetei megbízás esetén: 75.000 Ft/mérnöknap + ÁFA

Szakértőink: Csizmadia Ádám, Okleveles Szerkezetépítő-mérnök